donderdag 22 augustus 2013

cc cream

Afgelopen jaar was BB cream een grote trend, het is een combinatie tussen foundation en huidverzorging. Sommige BB creams hebben wel al een pigment en de andere kleurt naar je eigen huidskleur. Dit jaar voorspellen ze dat CC cream de nieuwe BB cream wordt, maar wat is nou beter?

CC cream de nieuwe BB cream?

BB cream betekend; blemish balm, en CC cream betekend; colour correcting. De naam zegt het natuurlijk al, het corrigeert je huid. Eigenlijk egaliseert, hydrateert, en beschermt (voor de zon, er zit namelijk SPF in). Eigenlijk is het bijna hetzelfde als de BB cream, alleen heeft de CC cream ook de functies dat hij je huidskleur corrigeert en anti-verouderingsproducten bevat. De meeste BB creams zijn kleurloos, wit, of een andere kleur, die kleuren naar jou huidskleur. De CC cream corrigeert je huidskleur zoals ik al vertelde, wat inhoud dat hij wel een pigment heeft, het heeft dus iets weg van een foundation met een dagcrème.

Een aantal merken hebben nu de CC cream, waar o.a. van Loréal Paris. L'oréal heeft 2 soorten, een groene, en een abrikoos kleur. De groene variant verhult de roodheid van je huid, en de abrikooskleurige variant zorgt dat het grijze en vermoeide in je gezicht verdwijnt en je er weer fris en opgewekt uitziet.

De CC creams van L'oréal zijn €13,99 per stuk.

Ook zijn er van andere merken diverse soorten CC cream, o.a. van Clinique, Olaz, Chanel, en waarschijnlijk nog van meerdere.


Volgens verwachtingen wordt dit helemaal een trend dit jaar. Zelf weet ik niet zo goed waarom dit zoveel beter zou zijn. Hier zitten natuurlijk verzorgingsproducten in, maar daar zitten er in BB cream ook een paar van in. Je zou dit product alleen kunnen inruilen voor je oude vetrouwde BB cream als je er vaak moe, en grijs uit ziet, of last hebt van roodheid.

redenen om de CC cream aan te schaffen:
- een rode huid / last van puistjes
- vaak een vermoeide uitstraling / kringen onder de ogen
- als je een wat dunnere dekking wilt

vraag jezelf af wat je zoekt in een product als BB cream, CC cream, of foundation. Kijk naar welke van deze de meeste voordelen voor jou huid heeft en bepaal zo voor je zelf welk product het meest geschikt is voor je.
                            Goodmorning

Zelf weet ik niet of dit product zoveel beter is dat je ervoor naar de winkel zou moeten rennen. Persoonlijk heb ik het niet getest, maar volgens deze informatie heb ik niet redenen om mijn fijne L'oréal BB cream in te ruilen voor deze nieuwe producten op de markt.


See you soon x Lara

Geen opmerkingen: