zaterdag 3 augustus 2013

DIY

HEERLIJK!! Volgens mij zijn wij er allemaal wel over eens dat de zomervakantie fantastisch is, geen zorgen meer om school / werk, geen verplichtingen. Niks hoeft, alles mag. Dat gevoel is zo lekker, elke ochtend kunnen uitslapen en misschien nog zelfs op vakantie. Dat is natuurlijk niet weggelegd voor iedereen onder ons helaas. Gelukkig heb ik een paar tips voor jullie om toch ook een beetje een vakantie idee te krijgen, in je eigen kamer!

schelpenlijstje

Strand in de buurt? Of ga je binnenkort naar het strand? Neem dan vooral veel schelpen mee, daar kun je de leukste dingen mee doen, ter decoratie of een handig fotolijstje?
1: neem een aantal schelpen mee, of als je nog hebt helemaal super. Denk hierbij aan ong. 30 schelpen. (Er zitten ongetwijfeld wat mindere tussen, of waaruit een stukje mist)
2: dan heb je ook nog een stukje hout nodig, (de breedte ligt aan de foto, maar de standaard foto's;) 15 cm breed, (de hoogte ligt ook aan de foto, maar de standaard foto is;) 10 cm hoog, en de breedte van het plankje zelf is het mooist ong. 3/4 cm, maar dat is ook maar net wat je smaak is.
3: nadat je de plankjes op het juiste formaat hebt gezaagd/gemaakt, ga je ze aan elkaar lijmen (denk hierbij aan houtlijm)
4: als dat is gebeurd kan je het plankje een mooi kleurtje geven, of als je de houtkleur mooi vind. Wat jij leuk vindt, zo kan jij je plankje schilderen
5: laat dat natuurlijk eerst drogen, maar daarna kun je met de houtlijm de gewenste schelpen op het lijstje plakken (om het extra precies te doen kun je een oud kwastje gebruiken die later weg mag)
6: hierna laten drogen, foto erin, en eventueel nog een plastic of glazen raampje ervoor, ijzerdraad haakje of touwtje eraan en voila! Een echte zomerse decoratie voor in je kamer
hier een paar voorbeelden:

        


geurstokjes

Ook is het heerlijk om in je kamer, op het toilet, in de badkamer, overal, een lekkere geur te hebben. Een heerlijke zomerse citrus geur of een bloemige geur.
benodigdheden:
- Leuk glaasje/flesje om de stokjes en olie in te doen (slaapkamer; 50/100 ml, toilet/badkamer; 10/50 ml)
- Babyolie (liefst zonder geur) 
- Essentiële olie in een geur die je zelf lekker vind (min. 20 ml)
- Rotan stokjes (de geur stokjes in het glaasje/flesje)
- Eventueel decoratie materiaal (lintjes, strikjes)

Vul het glaasje/flesje dat je gebruikt met de essentiële olie (ong. 10 ml). 
Schenk nu de babyolie erbij tot de hals van het glaasje/flesje. 
Je hebt of dikkere stokjes gekocht of dunnere, licht eraan wat je smaak is, vind je 7 dikke stokjes mooier staan dan 14 dunnere, dan doe je dat. Dit onderdeel mag je zelf bepalen puur volgens smaak.
Roer het geheel van de vloeistoffen met een aantal stokjes door elkaar totdat ze helemaal in elkaar opgelost zijn.
Als je wil kan je het glaasje/flesje nog decoreren, het is maar wat je zelf leuk vind.

De geur die wordt verspreid door de ruimte licht eraan hoe lange stokjes je hebt en hoeveel essentiële olie je hebt toegevoegd

(Je kan inplaats van essentiële olie met babyolie te mengen ook een kant en klare geurolie kopen in diverse winkels, en sowieso online)





Daddy's T-shirt

Zelfs met je vaders oude T-shirt kan jij iets leuks creeëren.

benodigdheden: 
- Oud T-shirt van je vader (effen shirt)
- Stofschaar
- Taille riem

Pak het oude T-shirt die je met toestemming hebt gekregen van je vader en leg die op zijn voorkant (met de achterkant van het shirt  dus naar je toe).
Knip hier met de stofschaar een aantaal brede lijnen in, ongeveer even breed als je nek moeten de lijnen zijn. (een stuk of 5 banen onder elkaar)
Knip nu de mouwen af waardoor je een soort tanktop idee krijgt, dit kan je netjes afwerken maar ook zo afgeraffeld laten waardoor je een wat speelser effect krijgt.
De voorkant laat je nu zo, doe een leuk bijpassend riempje in je taille en je outfit is af.
Je kan dit omgetoverde t-shirt als jurkje dragen, maar als hij daar te klein voor is, als topje. (dit ligt aan de grootte van het t-shirt dus aan de maat van je vader)



DIY's , zijn natuurlijk een super manieren om jezelf te vermaken als je een beauty-aholic bent. Je eigen scrubs, maskertjes, body-mist, of bodylotion maken, daar staat het internet bomvol mee!

I HOPE YOU ENJOY.

See you soon
x Lara


Geen opmerkingen: