woensdag 14 augustus 2013

perfect skin

Hoe krijg je nou de mooie, egale, rustige huid? Om er goed, mooi en fris uit te zien, daar moet je wel wat voor doen, maar wat moet je daarvoor doen?

slaap
Om een mooie huid te hebben moet je ten eerste veel slapen, zonder genoeg nachtrust ben je nergens. Als je je brak voelt, straal je dat ook uit. Voel je je ogen zwaar worden, of heb je spierpijn, geef je er dan ook echt aan toe. Stel jezelf er op in dat je de komende dagen echt op tijd naar bed gaat, en houd je daar ook echt aan. Als je dat doet, is het ten eerste goed en lekker voor jezelf. Ten tweede, als je genoeg nachtrust hebt zie je er opgewekt en vrolijker uit. Hierdoor houd je je dagelijkse activiteiten veel langer vol, en heb je zin in de dag. Elk mens is natuurlijk verschillend, de ene heeft veel meer slaap nodig dan de ander. Je moet minimaal 7 uur slapen, dat is het beste is bewezen, maar de uren die je voor 12 uur 's nachts slaapt tellen dubbel. Spreek dus af en toe echt even met jezelf af de komende dagen op tijd naar bed te gaan als je een weekend veel hebt gedaan!
             

water
Behalve genoeg slaap is het ook bekend dat je veel moet drinken, hiermee bedoel ik natuurlijk geen alcohol maar alle dranken behalve dat vallen daaronder. Het is natuurlijk echt niet de bedoeling dat je de hele dag Cola, Koffie, of andere slechte producten gaat drinken, maar als je hier één glaasje of kopje van per dag van drinkt, of 2, is dat niet erg. Het allerbeste is natuurlijk water, water bevat geen calorieën, koolhydraten, cafeïne, kleurstoffen etc. Door wat je per dag uitademd, zweet, en op de wc achterlaat, compenseert dat weer met de hoeveelheid aan vloeistof je weer binnenkrijgt. Het is dus van groot belangrijk genoeg water te drinken, neem bijvoorbeeld altijd een flesje water mee in je tas die je overal weer bij kunt vullen. 1,5 liter per dag aan drinken moet je binnenkrijgen, dan straalt je huid met je mee!
                                                  
voeding
Bij drinken, hoort natuurlijk ook eten. Voeding is ook onvergetelijk voor je huid, maar je moet wel de juiste soorten voeding binnenkrijgen. Groentes en fruit zijn de stimulant voor een mooie huid, ze bevatten allerlei stoffen die goed voor je zijn! De ene groente is beter dan de andere, dat geld ook voor fruit, maar allemaal doen ze iets goeds met je. Je moet ook zuivel binnenkrijgen, 2 glazen melk of een bak yoghurt bij je ontbijt is dus ook een aanrader. Onvergetelijk in dit rijtje zijn de eiwitten, eiwitten zijn essentieel voor onze organismen. Elke dag 1 ei is supergoed voor je lichaam. Vis of vlees zijn ook goed voor de ijzers in ons lichaam, natuurlijk niet te veel maar dat geld voor dit alles, want overal waar je teveel van neemt is ook weer slecht.
Krijg dus genoeg voedingsstoffen binnen waardoor al je organismen goed hun werk doen en jij er weer tip top bij loopt.
                                         
verzorging
Eens per week je huid scrubben en daarna een masker, is ten eerste super lekker en ontspannen, en ten tweede supergoed voor je huid. Je huid krijgt soms veel te voorduren en om je huid eens in de zoveel tijd te verwennen is een lekkere scrubbeurt met na afloop een masker perfect. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en geef je hem daarna weer goede lekkere stoffen. Dit is natuurlijk een wel bekende tip maar toch vergeten sommige vrouwen/meiden om dit regelmatig te doen. Als je teveel verschillende maskers gebruikt en  je hebt een gevoelige huid is dat ook niet altijd het beste. Daarom raad ik aan een bepaald masker te kopen waarvan je weet dat hij goed zijn werk doet in een potje of bakje. Zodat je hier vaker mee kunt doen en je huid er dus niet van overstuur raakt. 

crèmes 
Tot slot moet je je huid ook goed voeden met de juiste producten, kijk daarom altijd goed naar wat voor huid je hebt en pas daarop je crèmes aan die je koopt. Een dag en een nachtcrème zijn echt van essentieel belang als je het hebt over een mooie huid. Al je make-up doet natuurlijk ook wat met je huid. Daarom is het belangrijk om 's nachts lekker met een crèmepje te gaan slapen, en overdag beginnen met een crème voordat je je make-up aanbrengt. Kijk wel goed naar wat voor soort huid je hebt, heb je een vette huid, zorg dan voor een dag en nacht crème die daartegen helpen. Het helpt echt en maakt het hele proces van healty / gezond voor je huid helemaal compleet!


stress
Stress is superslecht voor jezelf, maar ook voor je huid. Heb je het druk op school, gaat het slecht op je werk, of zit je ergens mee, dan is dat af te lezen aan je gezicht. Sommige mensen geloven niet dat je kunt zien wat er in iemand omgaat, maar dat is dus wel degelijk zo. Met stress slaap je slechter waardoor je dus weer minder nachtrust krijgt, en daardoor zie je er dus weer minder fit en goed uit. Daarom is het belangrijk om niet teveel stress te veroorzaken, hou dus je zaakjes op school / werk goed bij, dit levert dan uiteindelijk geen stress momenten meer op. Als je stress-level op een gegeven moment echt te erg stijgt, ga dan lekker een poos in bad zitten, kaarsjes aan, rustig muziekje op, en badolie met een geur die jij lekker vind. Denk hierbij aan kruidengeuren of fruit geuren, geen popmuziek waarbij je gaat meezingen, maar rustige lounge muziek. Probeer het maar, ik kan je verzekeren dat je stress-level daalt!


Wil je dus een mooie huid krijgen, volg dan deze tips op. Neem niet alles te serieus want het is geen dieet en je huid moet ook geen vetbom worden. Maar let er wel op en hou deze tips in je hoofd!

Spreek jullie snel weer
x Lara

1 opmerking:

Unknown zei

Zou je een keertje op mijn blog willen kijken?
Mijn blog: www.xmybeautyfashion.blogspot.nl
xxx